Monday, July 4, 2016

Miért nem iszik a kutyám a táljából?

Próbáltam keresni valami tudományos magyarázatot arra, hogy vajon miért hajlandóak a kutyák szívesebben inni minden másból (folyóvíz, wc, szökőkút) mint a saját kis tálkájukból. Semmi logikus magyarázatot nem találtam. Így nem maradt más hátra, mint a megfigyelés.
Van kint a kertünkben egy kicsi szökőkút, és akárhányszor kimegyünk, csak azt látom, hogy onnan iszik és ott fürdeti magát.
Megnyitom otthon a bidet és folyton onnan iszik, sőt még a WC-ből is.
Oké, szóval talán nem elég friss neki a csapvíz, ezért a hőmérsékletben kell keresni a megoldást. Engedtem neki vizet a hűtőből - szinte jéghideg, friss, szűrt - és beletettem a táljába. Hát ezzel sem arattam sikert.
Hmmm… mi lehet ennek az oka?
Egyszerűen arra jutottam, hogy a kutyák nem azért nem isznak a tálból, mert az ízzel vagy a hőmérséklettel van a baj, hanem mert az nem elég izgalmas. A kutya alapvetően felfedező állat. Legyen szó kígyózó locsolóról a teraszon, spriccelő szökőkútról az utcán, vagy a madárkakis esővíz-tárolóról a szomszéd néninél, ez mind, mind sokkal izgalmasabb, mint ugyanaz az uncsi fémtál a megszokott helyen a szobában. Ennyi a titok. :)
Ps. Ja, és nem lesz tőle semmi baja. Mondom nem. Még a madárkakis víztől sem.

No comments:

Post a Comment