Saturday, August 20, 2016

Kutyaccino

Kávé kutyáknak? Igen, jól hallottad! A kutyák nagyjából mindent megesznek, megisznak - kivéve a citromot - és még a kávét is úgy nyalják ki a bögréből, mint aki már egy hete nem ivott.

Reggel felkelek, elkészítem a kávémat, lerakom az asztalra. Miközben behozom a telefonomat, azt látom, hogy Eagle issza a kávémat.
Első fontos jótanács,  hogy ne a dohányzó asztalra rakd a kávéd, hanem minél magasabbra. Én még a polcra is fel szokatm rakni.
Biztos kérdezitek, a kávé nem tesz rosszat a kutyák gyomrának? Utánaolvastam és hát nem annyira jó ötlet együtt kávézni kutyusunkkal. Bár a bevitt mennyiségtől függ, illetve a kutya méretétől is, alapvetően a kávé a tiltott listán szerepel számukra.
Mi történne ha mégis?
Ha egy nagytestű kutya meginna egy teljes csésze kávét, akkor csak azt látnánk, hogy kicsit ideges lesz tőle. Ha egy kisebb testű kutya inna meg egy teljes csészényi kávét, na az már végzetes is lehet számára, szóval oda kell figyelnünk nagyon. 
De egy-két korty, vagy a kávésbögre kinyalogatása semmelyik kutyának se árt.
Eagle még kölyök, de amúgy közepesen nagytestű kutya lesz,  néhányszor ivott egy-két kortyot a kávémból és látod, még mindig írom a blogom róla. 
Tanulság: ne rendelj neki a Starbucksból egy caramel macchiatot!


Itt látható Eagle, ahogy jóízűen kinyalja a kávés csészét

No comments:

Post a Comment