Monday, July 25, 2016

Barátság kutya és kutya között?

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a kutyák igazán játékos állatok. Nemcsak amiatt érdemes társaságba járni velük, hogy megszokják más kutyák és gazdik közelségét, hanem azért is, legyünk őszinték, nagy könnyebbség, ha néha csak a napozóágyról nézzük, ahogy ők kifulladásig bírkóznak egymással :). Mert mi ugye nem mindig tudjuk megoldani, hogy egyfolytában játszunk velük. Szeretjük őket, na de jobb, ha besegít más is a fárasztásukba. :)
Szóval vigyük mielőbb társaságba őket! A legnagyobb örömük, ha egy maguk fajtával tudnak kergetőzni.
Minap összebarátkoztam a szomszéd kutyával Roxival. Észrevettem, ahogy napokig csak a teraszról figyelték egymást Eagle-lel. Vágyakozva ugattak minden egyes alkalommal, gondoltam, itt az ideje, hogy kerüljenek kicsit közelebb egymáshoz. Nem kellett hozzá fél óra sem, az örömfutkorászás után mindkét kutya elterülve hűsölt a fa alatt.
Jó érzés a kutyának is, hogy van játszópajtija. Persze ettől még még mi sem feledkezhetünk el a kutyafoglalkozásokról, hisz fontos, hogy a kutya fejében is megmaradjon, hogy milyen jó élményeket szerzett a jófej gazdijával, mert az az igazán fontos, hogy jó kapcsolat alakuljon ki közötettek.

No comments:

Post a Comment